Ett år då Atlanten skiljer oss åt

Om två veckor sitter jag återigen här någonstans i Stockholms län i min ensamhet. Som nybliven 20-åring, dagen efter att jag sannolikt handlat på Systembolaget för första gången i mitt liv. Som nybliven USA-bo kommer en av mina finaste och bästa vänner Linda samtidigt befinna sig på andra sidan Atlanten. Jag här, hon där. I ett helt år.

Ett enormt hav kommer skilja oss åt. Ett hav som är många gånger större än den sjö som, nästan så länge vi känt varandra, varit det enda som geografiskt sett skiljt oss åt. Snart kommer ett oräkneligt antal salta Siljan hindra oss från att spendera långa, sömnlösa sommarnätter fyllda av skratt tillsammans. Miljontals och åter miljontals liter vatten kommer hindra oss från legendariska fester likt de vi hittills tillsammans varit en del av. Plötsligt kommer Golfströmmen, skyhöga vågor och ännu högre oljeplattformar finnas i det vatten som våra Skype-samtal under det närmaste året ska passera, i det hav som inte ens utgör en del av vyn från Gesundabergets topp. Den topp som vi tillsammans inte kommer bestiga igen förrän tidigast under sommaren 2015 (om de inte får fart på vinterverksamheten på berget redan till nästa vinter, såklart).

Vad jag egentligen vill säga är: Linda, du förtjänar allt bra i livet. Du förtjänar att vara lycklig, att må bra, att uppleva äventyr som jag aldrig ens varit i närheten av att uppleva. Jag hoppas att din resa blir helt fantastisk (och att du låter oss här hemma ta del av den genom din blogg). Jag hoppas och tror att du kommer trivas och att din värdfamilj behandlar dig så bra som du förtjänar att bli behandlad. Och vem vet, kanske får jag till och med chansen att hälsa på dig där borta?

L&VOm ni, liksom jag, vill ta del av Lindas äventyr på andra sidan Atlanten rekommenderar jag er att klicka er vidare till hennes blogg. Den hittar ni HÄR.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Ett år då Atlanten skiljer oss åt

  1. Världens finaste. Sitter med tårar i ögonen, så himla fin text! Är så glad att ha dig som bästa vän. Året kommer flyga iväg och vi kommer snart att träffas igen. Ser fram emot när du kommer och hälsar på. PUSS <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>