Det här med att följa magkänslan

Jag står för tillfället inför ett dilemma som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa på bästa sätt. När jag frågar mina välvilliga och hjälpsamma nära och kära får jag ofta rådet att ”följa magkänslan”. Och häromdagen slog det mig; jag vet inte hur man gör för att ens ta reda på vad magkänslan faktiskt säger! ”Simpelt i teorin, men svårt i praktiken” uttryckte Mikaela det efter sitt försök att förklara.

Vissa människor vet genast vad deras magkänsla säger, men jag har verkligen ingen aning. Min gissning är att det beror på det sätt på vilket min hjärna och mitt rationella tänkande ständigt agerar diktatoriska ledare i mitt beslutsfattande. Även vid problem som det jag nu står inför är det min förvirrade hjärna som ropar högst och överröstar känslorna, däribland magkänslan, och gör det omöjligt för mig att uppfatta vad som faktiskt känns som det rätta valet. För jag tror också att det är ganska klokt att följa den omtalade magkänslan. Frågan är bara hur man gör för att få sina tankar att visa lite hänsyn och även låta magkänslan komma till tals. Har någon en idé som kan tänkas vara till hjälp?

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>