Förvirring råder

Sittandes på pendeltåget som ska ta mig in till stan för en eftermiddag fylld av plugg slås jag av tanken att det kanske är dags att blogga. Med knappt två dygn kvar till mitt livs första tenta borde jag egentligen lägga denna dötid på att plugga, men faktum är det inte känns så viktigt. Jag vet, det är ett extremt konstigt uttalande för att komma från mig. Men det beskriver också precis vad jag känner.

För min del spelar det ingen större roll om jag får A eller om jag får E; allt jag kräver av mig själv är att jag blir godkänd. Det är heller inte så att världen rasar om jag får underkänt (även om det såklart skulle kännas som slöseri med tid), för det fina är att jag faktiskt kan välja att flytta hem igen.

Och just att flytta hem är något jag tänkt på flertalet gånger de senaste veckorna. Jag frågar mig varför jag valt att lämna allt och alla jag älskar, lämna det och dem för något jag inte ens vet om jag verkligen vill. Vad jag vill vet jag inte, jag har ingen aning. Ibland undrar jag om jag någonsin kommer veta. För tillfället vet jag dock en sak om mig själv: Jag önskar att jag kunde spendera mer tid i Mora än vad jag gjort sedan jag började på Handels. Men betyder det att jag vill och bör flytta hem? Jag vet inte, jag har ingen aning.

Just nu (eller kanske efter tentorna) bör jag kanske försöka besvara dessa frågor:
– Varför trivs jag i Sthlm? För att jag trivs är ju ett faktum.
– Varför trivs jag inte med mitt liv i Sthlm? För det gör jag inte. Åtminstone inte till 100 %, om än till största delen.
– På vilka sätt gynnas mitt liv om jag flyttar hem respektive om jag stannar kvar? Och kommer utgången av det beslut jag fattar vara värd det jag går miste om genom att inte fatta ett motsatt beslut?
– Vad vill jag med mitt liv? Egentligen.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Förvirring råder

 1. sv: Åh tack så hemskt mycket söta du! <3 Vad glad jag blir ska du veta! Jag förstår att det inte är lätt att veta vad man vill göra i framtiden! Det finns ju så sjukt mycket.. Och det är normalt att du längtar hem! Men kämpa på Viktoria! Du fixar det <3 Jo det har jag faktiskt 😉 Jag ska vara i Uppsala under lovet 😀 Är du i Stockholm under vecka 44?
  styrkekramar <3

  • Åh ja, det finns alldeles för många alternativ att välja bland…
   Jag försöker, men när man inte vet om man faktiskt vill fullfölja de studier man påbörjat känns det lätt så meningslöst :(
   Okej! Ja, jag är i Sthlm åtminstone månd-fred e.m. :)
   Taaack <3 Detsamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>