I två parallella universum

Just precis så som rubriken säger, just så känns det som att jag lever.

De tre första veckorna efter att jag flyttade till Stockholm var känslan av att leva i – just det – två parallella universum extra påtaglig. Fram tills dess att jag åkte hem för första gången kändes mitt liv i Mora så avlägset. I Stockholm var det som att jag startade om från scratch. Inte en enda av de människor jag dagligen umgicks med visste minsta lilla om mig. Allt de visste var det jag själv valde att berätta. Jag kunde ha ljugit. Ingen hade ju kunnat säga emot. Men faktum är att det var så enkelt och självklart att på riktigt bara vara mig själv och ingen annan. Allt jag hittills åstadkommit här i Stockholm har jag åstadkommit på egen hand, genom att vara just det; mig själv.

Det liv jag levt under större delen av mitt livs senaste fyra veckor har kretsat kring mig. Och bara kring mig. Det är mina drömmar, mina behov och mina viljor som kommit i första hand. Detta insåg jag först förra söndagen. När jag klivit av tåget som tagit mig från Mora till Stockholm och stod på nästa perrong och väntade på pendeln till Upplands Väsby, då slog det mig. Det universum jag nyligen spenderat en helg i handlar om så mycket mer än mig själv och just mina känslor. Släktingar, vänner och en himla bra pojkvän. De är alla närvarande i detta fantastiska och kärleksfulla universum. Jag älskar det. Och jag älskar dem. Ståendes på perrongen kom jag dock på mig själv med att tänka hur skönt det på ett sätt var att återvända till det universum där just jag står i centrum. Det universum där allt kretsar kring mig.

Helgen hemma gav mig hur som helst ett viktigt verktyg. En nyckel. Nyckeln till den stora, tunga porten som separerade mina två universum och gjorde det omöjligt att binda dem samman. Sedan jag satte nyckeln i låset och vred om står porten öppen. Visst finns det fortfarande en vägg mellan mina båda universum, men numera andas jag samma luft, upplever samma kärlek och ger mig själv samma utrymme i det ena som i det andra.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “I två parallella universum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>